NIC 2312 feliciteert: JOS HERMANS – 1E NATIONAAL BORDEAUX

NIC 2312 feliciteert:

JOS HERMANS – 1E NATIONAAL BORDEAUX

 

Vrijdag 28 juni 2024, twee marathonvluchten worden in de vroege morgen gestart en wel in Bordeaux en iets verderop in Agen. Geen makkelijke opgave voor de marathonvliegers, immers de wind blaast de eerste honderden kilometers uit het noorden en draait voor ongeveer de laatste 300 km naar het westen.

Het is bijna 12 uur na de lossing als Jos Hermans in Papenhoven zijn ‘653’ naar de klep ziet stormen en de ruim 831 km heeft overbrugd met een gemiddelde snelheid van 1158 mpm, niet wetende dat deze hem de nationale zege zou bezorgen.

Een nationale die nog zo maar aan zijn neus voorbij had kunnen gaan. Wat was er aan de hand? De aankomstantenne boven op de zolderhokken werkte niet en zodoende moest hij hals over kop met de duif naar de tuin rennen om hem daar op een van de andere antennes te constateren. Hiermee ging kostbare tijd verloren maar bleef er voldoende over om de nationale overwinning binnen te halen.

Jos, de eenvoud zelve en wars van alle poespas, was best wel in zijn nopjes met deze overwinning, maar…..’dit verandert mij als mens helemaal niet, ik ben en blijf dezelfde als voor de overwinning. Ik ben er heel blij mee maar daar blijft het ook bij’.

In het inzetlokaal werd hij tijdens de inkorving voor Barcelona gehuldigd en ontving hij een mooie bos bloemen namens NIC 2312. Jos proficiat!

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.